About us

Женскиот фудбалски клуб Тиверија Струмица, е непрофитна организација основана на 23.09.2011 година. Тиверија е единствен женски фудбалски клуб во општина Струмица и има повеќе од 100 регистрирани фудбалерки.
Главната цел на организацијата е промоција и развој на женскиот фудбал во Северна Македонија и регионот. Нашата фудбалска академија е најдобра во државата и редовно освојува младински шампиони организирани во изминатите 4 години. Во текот на четири сезони тие одиграа 78 официјални натпревари и победија на 69 од нив, одиграа нерешено 4 и загубија само 5 натпревари.
Сениорскиот тим го освои Националниот куп во сезоната 2017/18 и доби неколку награди од националната фудбалска федерација како најдобра жена-фудбалер на годината и признание за развој на женски фудбал во Северна Македонија. Тие се наоѓаат на првите 3 места во последните 4 години на ранг-листата на Северна Македонија и играа во финалето на Националниот куп 3 години по ред. Исто така, имаме многу играчи кои играат за репрезентативните секции, вклучувајќи 6 играчи во А репрезентација на Северна Македонија. Покрај редовните фудбалски турнири и натпревари, организираме многу активности и турнири за девојчиња како „Куп на карневалот“, што се организира во чест на Карневалот во Струмица.
Секоја година 200 учесници од повеќе различни земји во регионот кои се борат за родова еднаквост, „Да, и девојките играат фудбал“ е месечен настан каде девојчињата кои не биле во можност да играат фудбал се вклучени во практиката за да се охрабрат да играјте и зачленете се во клубот.
Некои од нашите постари играчи исто така учествуваат во проектот отворени забавни фудбалски школи во Македонија со цел да промовираат спорт, здрав начин на живот и социјална инклузија за деца и млади од потекло.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/tiverija/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107