Прв случај во македонскиот фудбал: Играа со деца затоа што скоро целиот тим има корона вирус, но освоија бод!

Новите правила за Ковид-19 се почувствуваа за прв пат во македонскиот фудбал во женската фудбалска лига. Тиверија Струмица има десет позитивни членови на првиот тим, па мораа да го играат дуелот против Речица (2-2) со деца.

И покрај тоа што осум члена на првиот тим не можеа да бидат дел од овој натпревар, сепак, Тиверија Струмица одигра храбро и остана непоразена. На првиот тим му недостасуваа пет репрезентативци кои покажаа позитивни тестови од претходно, плус тројца дополнителни играчи кои се покажаа позитивни, а исто така двајца членови на стручниот штаб завршија во изолација.

Во тимот имаше само две возрасни девојки, Тиверија Струмица. Овој натпревар тимот го водеше Горѓи Шопов, а двата гола ги постигна Слаѓана orорѓиева.

Управата на ЖФК Тиверија Струмица упати голема благодарност до сите млади фудбалерки кои играа, тие ќе бидат наградени од управата на клубот. Искажана им е благодарност и на родителите на девојчињата за безрезервната поддршка што ја дадоа во овие тешки моменти за клубот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/tiverija/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107